یک مسوول خواستار اهتمام مجلس به لایحه دولت برای توسعه شبکه ریلی

معاون ساخت و توسعه راه آهن، فرودگاه و بنادر وزارت راه و ترابری خواستار عنایت ویژه مجلس شورای اسلامی به لایحه دولت در زمینه صرفه جویی در مصرف بنزین و سوخت برای توسعه راههای ریلی کشور شد.

مهندس " حسین تهرانی " روز سه شنبه در بازدید استاندار کردستان از عملیات اجرایی قطعه سوم طرح راه آهن همدان به سنندج گفت: با تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی مشکل اعتباری طرح‌های توسعه راههای ریلی کشور حل می‌شود.

وی مشکل اصلی طرحهای توسعه راه‌آهن را اعتباری دانست وافزود: درحال حاضر چهار هزار کیلومتر شبکه راه‌اهن در کشور در دست اجرا می‌باشد که حداقل نیاز اعتباری سالانه آن ‪ ۱۲‬هزار میلیارد ریال است در حالیکه فقط ‪ ۲۵‬درصد آن تامین می‌شود.

وی گفت: مشکل اعتباری عملا مانع از آزادسازی اراضی در طرحهای ساخت راه آهن شده است.

وی ادامه داد : این در حالیست که افزایش سهم حمل و نقل ریلی به دلیل ایمنی بالا و هزینه و مصرف سوخت بالا در حمل و نقل جاده‌ای به عنوان‌استراتژی تصویب شده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت شبکه ریلی کشور با جایگاه واقعی آن فاصله دارد، گفت: شاخص راه آهن در کشور پنج متر بر کیلومتر مربع است در حالیکه این میزان در ترکیه‪ ۱۲‬و اروپا بین ‪ ۵۰‬تا ‪ ۱۰۰‬متر برکیلومتر مربع می‌باشد.

وی افزود: پیش از انقلاب اسلامی در کشور چهار هزار کیلومتر راه آهن ساخته شده در حالیکه پس ازانقلاب اسلامی چهار هزار و ‪ ۵۰۰‬کیلومتر شبکه ریلی ساخته شده و چهارهزار کیلومتر نیز در دست اجرا می‌باشد.

وی گفت: راه‌آهن همدان به سنندج به‌طول ‪ ۱۲۰‬کیلومتر و باپنج هزار میلیارد ریال اعتبار بخشی از چهار هزار کیلومتر شبکه ریلی در دست اجرای کشوراست.

وی افزود: این طرح که عملیات اجرایی آن از اواخر سال ‪ ۸۴‬آغاز شده با ‪۱۵‬ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا می‌باشد.

وی روند تخصیص اعتبار این طرح را متناسب با توان اجرایی ندانست و گفت:
در سال ‪ ۲۰ ، ۸۴‬میلیارد ریال، سال ‪ ۸۵‬بیش از ‪ ۹۰‬میلیارد ریال و در سال جاری ‪ ۹۰‬میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص یافته در حالیکه حجم کار انجام شده دو برابر اعتبارات تخصیصی است.

وی افزود: با روند فعلی تامین اعتبارت زمان بهره برداری از این طرح سالها به تعویق خواهد افتاد.

" اسماعیل نجار " استاندار کردستان در این بازدید از راه به عنوان زیر ساخت اصلی توسعه نام برد که دولت نهم به آن اهتمام خاص دارد.

وی افزود: توسعه همه جانبه و پایدار استان کردستان در گرو توسعه شبکه های راه و بخصوص شبکه ریلی است که تامین آن در اولویت کاری استان قرار دارد.

وی گفت: استان کردستان برای حل بخشی از مشکلت اعتباری طرح راه آهن همدان به سنندج راهکارهایی مانند بهره مدی طرح از اعتبارات اشتغالزایی بنگاههای کوچک زودبازده اقتصادی و فروش اوراق مشارکت را مورد توجه قرار داده است.

وی با تاکید بر اینکه عنایت و اهتمام بسیار جدی نسبت به راه آهن همدان سنندج وجود دارد خواستار همراهی مردم برای اجرای طرحهای بزرگ زیربنایی در استان شد.